Summa sidvisningar

fredag 20 maj 2016

På G vecka 21

Hej!

Denna veckan har vi haft ett mindre "tekniktema" kring broar, som avslutades med ett besök i Jonsered. Eleverna fick se olika exempel på broar, samarbeta kring egna brobyggen och leta efter en skatt.

Se fler bilder i slutet.























Under dagen blev det också ett väldigt snack kring klasserna i 6:an då beskedet nådde några stycken på plats. De flesta tog beskedet bra, men några reagerar naturligtvis alltid med skepsis. Vi vill lyfta fram vikten av att se helheten kring indelningen. Indelningen är gjord utifrån flera olika faktorer; elevernas egna önskemål om kompisar, specifika önskemål, inlärningsbehov, sociala förmågor/relationer och jämn könsfördelning. Ska man flytta på en elev påverkar det en hel rad av ovan nämnda faktorer och flera andra elever. Eleverna kommer att träffa sina "nya" klasskamrater och mentorer måndag den 30/5, då de kommer att gå ner till Lunden.

Nästa vecka är det Må-bra-vecka på Furan och ni har redan fått en del info kring detta, men vi repeterar.... Oxledsstafetten på tisdag, vandring på onsdag och spela elever (år 5) mot lärare på fredag. Måndag och torsdag är vanliga dagar.

Till skolavslutningen vill vi gärna ha traditionsenligt tårtkalas. Då behöver vi ha tårtbakare! Om ni vill och har möjlighet att baka en tårta får ni gärna meddela Johan.

Läxor
- Ingen mer matteläxa.
- Ingen mer läsläxa, men gärna fortsatt läsning!
- Läxa i engelska är att redigera och bearbeta sin berättelse på google-drive. är tills på tisdag v.22.
- So-läxa: Lära sig Europas länder och huvudstäder.
_____________________________________________

Vecka 21


Måndag: 


-

Tisdag: 

            
Oxledsstafetten. Att tänka på: Cykel, hjälm, löparkläder, vattenflaska samt lättare fika för den som vill. 8.10-14.10 som vanligt. 

Onsdag: 


Vandring runt Kåsjön. Att tänka på: Matsäck, kläder efter väder samt skor för vandring. (+ badkläder för de som vill/får ta sig ett dopp).

Torsdag: 


-

Fredag: 

 Våra 5:or möter lärarna i innebandy, handboll och fotboll. Att tänka på: Att ha kläder och utrustning för den sport man ska delta i.

__________________________________________________

Övrigt


Har ni inte anmält tider för sommaren, gör gärna det här!

# Fre 3 juni åker vi på skolresa! 

# 7-8 juni är det PRAO. Sista inlämning av prao-lappen är v.21!

# 10 juni är det skolavslutning med start 9.00. Gemensamt på skolgården med intågande och framträdanden, sedan avslutning i klassrummen med tårtfest och kramkalas! 

# Sjukanmälan görs varje dag som ditt barn är sjukt till telefon: 031-792 14 09 alternativt på "Skola på webben"/Dexter. Vill man anmäla frånvaro del av en dag, så går det endast att göra via "skola på webben"/dexter.  


# Om ert barn har sen ankomst till en lektion får ni ett meddelande där det står "sen". Detta innebär alltså inte att ert barn är frånvarande utan orsak. 


# Nya rutiner för ansökan om sommaromsorg v.28-31



Ha en härlig helg! 



Med vänlig hälsning, 


Pedagogerna i år 5



Länk till Furans hemsida



Fler bilder ifrån dagen i Jonsered...

















































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar