Summa sidvisningar

fredag 25 januari 2013

Veckobrev v. 5


Hej!

Här kommer veckobrevet för vecka fem!

Matte
I matte har vi avslutat repetitionen av tiokamraterna. Vi har haft fokus på detta under två veckor och det har verkligen givit utdelning! Eleverna har blivit säkrare och i större utsträckning automatiserat sina kunskaper. När vi har testat elevernas kunskaper under dessa två repetitionsveckor märker vi att många förbättrat sina resultat och även utför beräkningarna snabbare än innan. Vi har också påbörjat ett arbete inom området geometri och då haft fokus på fyra plangeometriska figurer (kvadrat, rektangel, cirkel och triangel). Vecka fem fokuserar vi mer på rymdgeometriska figurer (kub, rätblock, klot och kon). Även matteläxan, som finns i ett separat inlägg på bloggen, handlar om dessa figurer.

Svenska
Eleverna fortsätter att öva på handstilen i sina skrivböcker. De får nya texter i läxa på måndag den 28/1. Dessutom har de arbetat vidare med faktatexter på datorn och lärt sig söka på google och lägga in bilder till sin text. Att söka på google är inte alltid så enkelt som man kan tro. Det gäller för eleverna att lära sig att kritiskt granska det de läser och att ifrågasätta källans trovärdighet. Detta är givetvis något vi arbetar med i mindre doser men som ändå genomsyrar arbetssättet. 

Läsläxa denna vecka är sidorna 75, 76 och 77 i Ottos klass.

Övrigt
Tack för att ni skickar med era barn så bra utekläder! Det underlättar verkligen rasterna och barnen kan leka och ha roligt utan att frysa!

På måndag ska eleverna fluorlackas på skolan. Eken har fått tid 11.30-12.30.

Fritids informerar än en gång om att anmäla huruvida ert barn ska ha fritids eller ej på sportlovet. Länk till anmälan finns i tidigare fritidsinlägg eller i högerspalten här på bloggen. 

Kom-ihåg v. 5
Mån: Läsläxa hem (Ottos klass, sidorna 75-77). Skrivläxa hem. Idrott.
Ons: Matteläxa och matteprov på geometriska figurer.
Fre: Läsläxan klar. Skrivläxan klar och lämnas in. Idrott.

Trevlig helg önskar personalen på Eken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar